Само в 7DniCSKA.bg

Ръководството на БК ЦСКА обяви: Новата зала е завършена на 80%, най-тежките ремонтни дейности са извършени (Снимки)

7DNI CSKA22.02.201853280
емблема

В края на 2015 година ръководството на БК ЦСКА представи проект за нова зала на клуба и обяви стартирането на строително-ремонтните дейности.

Съоръжението, което се намира в местността “Къро” на територията на спортния комплекс ЦСКА на 4-ти километър в София в последните 20 години бе изоставена покрита гребна база. Близо две години по-късно 80% от реконструкцията и най-тежките ремонтни дейности са извършени.

Благодарим за голямата подкрепа на дарители и спонсори, с чиято помощ реконструкцията е пред завършване. В хода на строителните работи преодоляхме неочаквано много не само финансови, но и бюрократични проблеми съпътсващи проекти от този ранг. Реконструкцията изискваше многобройни разрешителни, които бавеха изпълнението на работата, поради което, за съжаление намерението ни съоръжението да бъде открито през есента на 2017 година не се осъществи.

До пълното завършване на залата останаха само довършителни работи по прилежащото ниско тяло, където са разположени сервизните и обслужващи помещения. Основната зала реално е готова, остава единствено да се закупят и монтират баскетболната настилка и електронното информационно табло, за което са ни необходими още малко време и средства /в сравнение с вложеното досега/.

До този момент всички необходими документи са набавени, а също така в последната година бяха извършени ред важни строителни дейности. Ето и основните от тях:

– Основното /високо/ тяло на залата е практически завършено.

– Монтирана е нова дограма, комбинирана със стъклени, облицовъчни тухли

– Положена е хидро и топло изолация на покрива и топло изолация на стените

– Положена е е външна силикатна минерална мазилка по фасадите

– Вътре залата е изцяло шпаклована и боядисана

– Монтирани са осветителните тела

– На тавана на залата са монтирани две тела от вентилационната и отоплителна инсталация на швейцарската фирма HOVAL

– На пода на залата е положена изравнителна бетонова армирана настилка

– Изградени са трибуните и монтирани седалките за публика

– Изградени са три входа основен, служебен и авариен с прилежащата им инфраструктура, включително и рампа за достъп на инвалиди

– Изцяло е изградена водопроводната и канализационна система на залата

– Монтирани са външни метални врати

– Към ниското тяло на залата е изградено допълнително котелно помещение и конферентна зала

– Изградени са и обособени с преградни стени всички обслужващи и сервизни помещения, които включват: 4 броя съблекални за състезатели и още 2 съдийски съблекални. Фоайе с предвидено място за клубно кафе и фен магазин. Две офис помещения, треньорска стая, конферентна и фитнес зали.

В следващите месеци остават довършителните работи и електрическата инсталация по прилежащото ниско тяло на залата. Монтаж на котлето и завършване на отоплителната и вентилационна система.

Строителните дейности по съоръжението продължават и към момента с очакване през състезателния сезон 2018/2019 отборите на “армейците” да играят в своята нова модерна зала съобразена с изискванията на ФИБА и БФБ за провеждане на официални мачове и турнири, съобщават от официалния сайт на БК ЦСКА.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *