Легенда на ЦСКА отсече: Изпълненията на Каранга ще му излизат всеки път през носа

7DNI CSKA03.03.201822840
Лудогорец - ЦСКА, Фернандо Каранга

Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов коментира специално за ТОПСПОРТ последните събития на „Армията“.

Клубът получи добра новина от Европейската футболна централа, като стана ясно, че ако успее да си заслужи място в европейските клубни турнири, може да участва, считано от следващия сезон.

Административният директор на клуба Милко Георгиев вече сподели мнението си за случилото се.

Пред нашата медия пък това направи и един от най-славните футболисти на „армейците“:

Г-н Никодимов, Вашият коментар за писмото от УЕФА, получено от клуба?

– Чудесна новина. Прекрасна! Наистина това е нещо много положително не само за ЦСКА, но и за футбола ни въобще.

Заради повишаването на коефициента ни като цяло, а и евентуалното разпределение на известни дивиденти между българските отбори?

– Не само. Парите не са най-важното. Ще им дадат там няколко хиляди – голяма работа! Не. За мен това, което е от значение, е че тимът ще има възможност да се сблъска с реалността. С европейската действителност. И да премери сили зад граница, както ние сме го правили едно време. Пък и защо не някои футболисти да успеят да си уредят трансфер? Това е част от нещата и отново – би било положително за клуба.

Кои състезатели, според Вас, могат да намерят такава една опция за продажба в голямо първенство?

– Каранга, Десподов, но и не само те. Всеки. Виждате, че не е като да няма интерес към футболистите ни. Щом продадохме и в Америка състезател. Но там ще видят каква е истината. И няма да има това-онова. Не че тук са им отпуснали кой знае колко юздите, но там е различно. Дисциплина! И ред.

И няма вече закъснение за лагери…

– Точно така! Изпълненията на Каранга ще му излизат всеки път през носа. От ръководството сега го поспестиха, защото може би наистина не е била негова вината, но не виждам как може да му се размине, ако играе в силно западно първенство. Ще го глобят сериозно и повече няма да му се закъснява. Никога.

Споменахте и Кирил Десподов?

– Качествен футболист. Безспорно. Виждате, че интерес към него не липсва. Сигурен съм, че на някакъв етап от кариерата си може да заиграе в добър европейски клуб.

Казвате, че евентуалното участие на ЦСКА в Европа ще е положително за българския футбол. Че трябва да гледаме по-глобално на ситуацията. Това означава ли, че подкрепяте Лудогорец, да речем, когато играят срещу чуждестранни съперници?

– Разбира се! Надявам се и те да разсъждават като мен, когато дойде време и ние да срещаме сериозни опоненти. Но това не може да бъде наложено. Трябва да си идва от самия човек.

В отбора се забеляза една много нетипична за този състав апатия, в срещата с Черно море. На какво се дължеше тя, според Вас?

– У дома така играят. Причините са по-скоро спортно-технически, а не ми се ще да излиза, че се бъркам в нещата на Стамен Белчев. Но определено става дума за домакинските ни мачове. В гостуванията подобно нещо няма.

И все пак? Къде виждате Вие причината за липсата на попадение в един такъв двубой? Черно море игра с част от резервните си футболисти…

– Те бяха класни. Устойчив, сериозен съперник. Без значение с кои футболисти са играли. Неколкократно изсипвахме топката пред Каранга, в наказателното поле, а той все така не бележеше. Виждаше се, че центриранията по-скоро не работеха в този случай. Имаше и други проблеми, в един момент се натрупват нещата и се стига до подобни резултати. Но подчертавам, че Черно море беше сериозен съперник в този мач.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *