Шеф на ЦСКА изригна: Има двоен аршин, то е видно! Трябва да се разбере кой влияе на съдиите

7DNI CSKA12.03.201810910
Пирин Благоевград - ЦСКА, Пламен Марков, Стойчо Стоилов, Стоян Генов

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде интервю за БНТ след драматичната победа над Пирин в Благоевград с 2:1.

Той заяви, че е доволен от проявения характер на футболистите, но призна, че е налице отстъпление в представянето на отбора в сравнение с миналата година. Стоилов говори и за проблемите със съдийството и оставката на Петър Петров, като сподели, че за да има положителна промяна „трябва да се разбере кой влияе на съдиите“.

Г-н Стоилов, доста трудна победа за ЦСКА, но каква бе емоцията след победното попадение на Каранга?

– Да, наистина победата беше доста трудна. Но това е футболът и заради това е игра №1 и има най-много фенове по света. Респект към нашите играчи за характера, който показаха. За шест дни изиграхме три мача, което в този сгъстен цикъл е много трудно за всеки един отбор. Пак казвам – респект към играчите за характера. След тази инфарктна победа само мога да ги поздравя. Имам забележки, особено през първото полувреме. Влизаме в трети мач поред отпуснати. Това са неща, които треньорският щаб ще анализира и ще вземе мерки.

Въпреки всичко, победата беше срещу един от по-слабите отбори в Първа лига. Мислите ли, че ЦСКА има криза в играта си?

– По принцип не играем добре отначалото на тази година. Но не бих казал, че Пирин е от по-слабите отбори. Те винаги са славели с пиринския дух и винаги е трудно на този стадион.

На какво отдавате това отстъпление. Всичко изглеждаше наред в края на есенния полусезон, а като че ли може би новите попълнения не се вписват особено добре?

– Това вече трябва да го каже старши треньорът. Има отстъпление, което е явно и видно. Работи се по въпроса да се върнем на това ниво от миналата година.

Съдийството не беше фактор в днешната среща. Въпреки това в последните седмици това беше тема номер 1 в шампионата. Преди няколко дни казахте, че смяната на Петър Петров няма да промени нищо в това отношение. Според Вас какво трябва да се случи, за да има положителна промяна?

– Трябва да се разбере кой влияе на съдиите. Само тогава ще има някаква промяна. Мога да ви дам пример с мача в Стара Загора. Футболист на Левски го наказват за 3 мача, нашият Божидар Чорбаджийски заслужено го наказват за 2 мача, но играчът на Лудогорец настъпва видно и пред камерите. При нас се сезира Съдийската комисия и подава жалба до Дисциплинарната. За Лудогорец няма такова нещо. Има двоен аршин, то е видно. Но ние го преодоляваме това с повече характер и с повече влагане от всеки един от играчите.

Предстои Вечното дерби, един от най-важните мачове за ЦСКА. По какъв начин ще преобрази отборът играта си, защото с днешното представяне ЦСКА едва ли ще се поздрави с успеха и срещу Левски?

– Да, отборът не е в най-добрата форма, в която трябва да се намира. След всеки мач и след всяка победа ни идва повече самочувствие. Всеки играч знае какво представява този мач, там няма нужда от надъхване и повече думи. Всеки знае, че този мач трябва да се спечели при всички положения.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *