Червените резерви носят елемент на изненада

7 Dni CSKA11.04.20184330
ЦСКА - Левски, Стамен Белчев, Бай Добри

Двата гранда влизат доста разколебани във вечното дерби и с понижено настроение. С оглед, че има реванш за купата след две седмици, в първия двубой може да се очаква по-голямо търпение от страна на отборите. Допускам, че ще изберат по-затворена тактическа постройка и стремежът ще е да не допуснат гол. С оглед, че ЦСКА ще е гост в реванша, то 0:0 в първата среща е по-добър резултат за тях, отколкото за Левски.

В ЦСКА има доста отсъстващи футболисти поради наказания, а и Десподов не е пълноценен заради травма. Но смятам, че хората, които досега са били в сянка, ще се представят на ниво. Така например нападателят Бланко ми направи добро впечатление както с играта си срещу Ботев (4:1), така и с включването си срещу Лудогорец. Крилото Джеси също се представи на ниво в тези две срещи. Манолев си има заместник в лицето на Дюлгеров, който е биткаджия и ще е от полза в дербито. Допускам, че тези
размествания в състава на ЦСКА дори може да донесат елемент на изненада за Левски. Да видим обаче какво ще е поведението на червените в мача. Имаше случаи във вечното дерби, в които започваха силно, а в хода на срещите отпускаха газта. Видяхме и по какъв начин загубиха мача в Разград, който иначе държаха в ръцете си.

ЦСКА не прояви достатъчно хладнокръвие и спокойствие срещу Лудогорец. Прекалено емоционално се отдадоха на мача, направиха и доста грешки, което в един момент натежа много.

Що се отнася до Левски – отборът се лута в изчистване на почерк, стил и създаване на ритъм на игра, който да носи успехи. Много колебливо се представят. Липсва агресия, която да носи постоянна заплаха за съперника. В настоящия си вариант Левски е прекалено мекушав отбор. Трудно подлагат опонента си на натиск, не умеят да го мачкат с физика и скорост, създават малко положения. Съперникът отразява всеки опит за атака на Левски. Няма как да лежиш само на лаврите и славата, че се казваш Левски. Да, Делио Роси е имал успехи в турнирни битки в миналото.

Но това по-скоро дава само мнимо самочувствие и оптимизъм, които обаче не играят никаква роля в актуалната ситуация.

ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ-ГОЧЕТО, СПЕЦИАЛНО ЗА “ТЕМА СПОРТ”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *