Това трябва да прочете всеки армеец точно сега! Защото Лупи чака за ЦСКА…

7 Dni CSKA19.12.2016321

След приключването на мачовете от есенния дял от шампионата на Първа професионална футболна лига „червените” фенове са вперели поглед към предстоящите новини от стадион „Българска армия”. Ръководството на „армейците” вече обяви, че в дните до края на календарната година ще се разбере името на треньора на ЦСКА и на две нови лица на управленско ниво. Според последна информация Гриша Ганчев е наясно с екипа си, който ще се заеме с тежката задача – атака на шампионската титла и приключване на няколкогодишното царуване на отбора от Делиормана. Интересно е, че Гришата ще разкрие новите лица, първо на среща с знакови „червени” фенове, които ще изразят своето лично мнение и това на фенските формации, които представляват. Спасителят на ЦСКА готви сериозни инвестиции в базата на Панчарево, за селекция, за други належащи дейности и държи да разчита на хора, които ще могат по най-правилния начин да оперират с неговите средства. Ако не получи подкрепа от голяма част от армейската футболна общност е твърде възможно да се съобрази с мнението на феновете, но това ще стане за сметка на това, да бъдат редицирани предвидените инвестиции.

Гриша Ганчев е поел обещание пред „червената” общественост да изпълни определени цели и ще си удържи на обещанието – да ремонтира базата в Панчарево, да направи конкурентна на „Лудогорец” селекция, да осигури средства за зимна подготовка, да купи емблемата и дълговете, да построи общежитие за футболистите от школата, да модернизира стадион „Българска армия“. За всичко това ще трябва да се бръкне с доста милиони. А какво направи Ганчев до този момент:

Първото най-голямото спортно постижение на Гриша Ганчев през отминаващата календарна година е, че се превърна в реалния спасител на ЦСКА и всички други интерпретации се твърдят от хора, който не искат да го има този клуб.

Второ съществено нещо е, че за първи път от 20 години насам клубът е без задължения, финансово е обезпечен, футболисти, треньори и персонал си получават редовно възнагражденията. Единствено всички в клуба трябва да мислят за да изпълняват своите професионални задължения. 

Трето, за сефте от две десетилетия ръководството на ЦСКА инвестира в клубната база, в пълна сила е и изграждането на тънещите в мизерия и разруха съблекални и хотелска база в Панчарево. В близко бъдеще има проект и за изграждане на модерен стадион „Българска армия”.

Четвърто, започнаха невиждани до този момент реформи в боледуващата детско-юношеската школа на ЦСКА. Децата вече се радват на сносни терени за тренировъчна дейност, таксите в ДЮШ бяха премахнати напълно, децата вече тренират и играят безплатно, закупена беше за 100 хиляди евро на малчуганите немска спортна екипировка, за мениджър на школата беше назначен Стефан Яръмов, който е един от архитектите на Академия „Литекс”, постъпиха на работа повече от 10 много перспективни млади треньори и резултатите не закъсняват.

Пето, мащабни инвеститори се наредиха на „опашката” за да станат спонсори на ЦСКА. След като водещият мобилен оператор в България Мтел стана генерален спонсор на “червените”, това стори и букмейкърската компания WINBET, а се очакват да сключат спонсорски контракти с клуба и фармацевтична компания, банкова институция и петролна фирма. Всичко това говори само едно, че бизнесът вече припозна ЦСКА като един сериозен и перспективен партньор.

Шесто, независимо от слабостите в представянето на първият отбор няма как да отречем, че дублиращата формация и детско-юношеските състави се представя много добре до този момент. Феновете на ЦСКА трябва да са спокойни след като притежават най-стойностните млади таланти, които до 2-3 години ще бъдат част от представителния състав.

Седмо, ЦСКА най-после разполага с богат на информация собствен сайт= Така „червените” фенове вече няма да получават инфо от знайни незнайни източници на информация, а от собствената им официална медия. Очаква се да стартира и една безценна по своето предназначение клубна телевизия, на която с течение на времето ще могат да бъдат проследявани всички двубои на „червените” формации.

Осмо, феновете на „армейците” са номер едно през есенния дял от шампионата, а с тази страхотна, велика „червена” публика клубът е “обречен” на успех!

И независимо от всички тези безценни приноси на Ганчев се забелязва едно добре познато вмешателство във всички негови дела. Забелязва се негодувания от страна на част от легендите и феновете, мрънкания с повод и без повод и постоянни опити за налагане на гледни точки в определянето на клубната политика. Естествено, че когато някои има сериозни аргументи е хубаво да ги излага, но когато те са нищо друго от преследване на лични интереси, обикновени фенски пристрастия или налудничеви идеи е по добре в името на ЦСКА да се замълчи. Някак си не подобава на хора, които участват с мижави финансови средства или пък въобще не участват, да казват кой може да е треньор и директор и кой не може. Безспорно феновете може да изразяват свободно своето мнение, но те няма как да определят директно политиката на клуба. През последното десетилетие фенщината е модерно понятие, но фенщината няма как да управлява, гради и печели.

Затова нека феновете се замислят какво целят – да има един славен армейски клуб или пак да се гърчат от познатите скандали и раздори, както в последните 20 години. За мен, Гриша Ганчев е наложително да остане в Борисовата градина, а феновете трябва да разберат, че той трябва да има право да работи с хората, с които той иска, а не с онези, за които запалянковците мечтаят. Ако това не ги устройва и те не искат да дадат пълен картбланш на доверие на Гришата, нека тогава да дадат трети шанс на Александър Томов, а някои от тях май с глуповатите си претенции – именно това целят.

DANAILKISOV.COM

Заглавието е на редакцията

коментар

  • Охо

    19.12.2016 at 22:38

    момчета, ако претендирате за нещо, направете го както трябва ; пишете на диалект и без да ползвате елементарните граматически правила

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *