Велик депутат никога не беше изригвал така срещу съперниците на ЦСКА! Шампион е Каптагония, не режете вени

7 Dni CSKA19.04.201859460
2ро Цска Левски (49)

Великият народен депутат Николай Слатински, който отговаряше за сигурността при президента Георги Първанов, се включи във фейсбук-дискусия за качествата на треньора на Берое Александър Томаш. Вместо това обаче той направи блестящ анализ на ситуацията във футбола ни.

Ето какво написа Николай Слатински:

Аз не мога да преценя по никакъв начин качествата на това момче Томаш. Мой приятел, който ги разбира тези неща, не му е фен и горе-долу мисли същото.

Но е очевидно за мен едно – Берое е приел правилата на играта в т.нар. български футбол. А това означава – шампион е Каптагония, всяка година се определят три категории подизпълнители.

Подизпълнителите Първа категория получават на ротационен принцип право да са в Европа, подизпълнителите Втора категория биват “мотивирани” финансово за мачове срещу ЦСКА или срещу Каптагония, срещу което им се гарантира игра в А група. Подизпълнителите Трета категория биват “мотивирани” финасово срещу ЦСКА – да измъкнат точка, да предизвикат картони, да травмират някого, да провокират публиката. Нищо друго не им се гарантира.

Ето защо цялото поведение на Берое е абсолютно в рамките на тези правила. Те няма да тръгнат да си развалят рахатлъка – ще лягат по миньорски на Каптагония и ще се хвърлят зверски срещу ЦСКА. Какво тук значи някакъв си Томаш? Какъв морал се търси у някакъв си Камбуров. Каквито и качества да имат – те са приели правилата на т.нар. български футбол – срещу пари, срещу много пари, ако не става просто срещу пари.

Затова е граничещо с престъпление да се взима всяко отделно полувреме на ЦСКА и да се режат вени, че не било както трябва. Това може да се прави при прочие равни условия за всички. Проблемът не е във второто полувреме, а в двойните стандарти… Футболът в България е толкова мръсен, колкото е мръсна политиката в България. Просто е по-брутален, по-прозрачен, с по-прости момчета се играе и е по-лесен за манипулиране…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *