ЦСКА чака отговор от бразилски нападател! Вижте за кого става въпрос

7DNI CSKA15.05.201841710
Славия - ЦСКА, Стойчо Стоилов

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ЦСКА е твърдо решен да задържи крилото Енрике Рафаел и през следващия сезон.

Армейците са отправили конкретна оферта за правата на бразилеца към клуба, който ги държи – Атлетико Минейро. Според информация на “Тема Спорт” обаче южноамериканците още не са дали отговор дали сумата ги задоволява.

Така в момента ситуацията на практика е в застой, но от ЦСКА очакват развитие преди края на сезона в България на 20 май.

Енрике е под наем до лятото, като с изявите си е спечелил одобрението на ръководството. Самият футболист е изразил желание да продължи кариерата си на “Армията”, така че единствената пречка това да се случи би могла да дойде от страна на Атлетико Минейро. Преди малко повече от 2 седмици в България бе агентът на Енрике – Хелсио Алиск, който е разговарял с ръководството на ЦСКА, и личните условия на играча са били уточнени.

24-годишното крило записа 20 мача, 1147 минути и 3 гола в първенството дотук. Неговото участие бе ограничено заради няколко контузии. В повечето случаи обаче Енрике оправдаваше доверието, когато можеше да играе, особено през 2018 г. В ЦСКА са на мнение, че с него и Джеси ще имат надеждни опции
и конкуренция за левия фланг. Още повече че и двамата са в добра футболна възраст (Джеси е на 26 г.) и в бъдеще могат да бъдат продадени за солидни суми. Отворен остава въпросът как ще процедират на “Армията” с другите играчи, чиито договори изтичат. Бъдещето на част от тях до известна степен ще зависи и от следващия треньор на ЦСКА.

Както писахме, червените са влезли в преговори с иберийски специалист.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *