Бивш играч на Анжи: Когато треньора ми се обади и ме попита дали искам да играя в ЦСКА, аз му отговорих, че тръгвам пеша за София

7DNI CSKA15.05.201819840
българска армия

Бившият футболист на ЦСКА Тодор Тимонов за страницата на МФК ЦСКА в социалната мрежа Фейсбук.

С екипа на ЦСКА той има 12 мача и 3 отбелязани гола. През 2010 година прави трансфер в елитния Анжи (Махачкала) за 275 000 евро.

Здравей Тошко, разкажи ни за кариерата ти като професионален футболист.

-Здравейте, още от дете започнах да тренирам в Ботев(Пловдив), бях само на 17 години, когато при ръководството на Христолов ме повикаха за домакинството срещу Локомотив(София), това беше дебютът ми в “А” група. В следващите няколко сезона бях в Ботев, но не успях да се наложа като твърд титуляр и имаше едно лутане. През 2007г. ме преотстъпиха в Несебър, там станах мъж. До последно се борихме за промоция в “А” група, но накрая Сливен се класираха.

Как се стигна до трансфера ти в ЦСКА?

– След преотстъпването в Несебър се завърнах в Ботев. След като направих 2-3 много силни мача ми се обади Любослав Пенев и ме попита дали искам да играя в ЦСКА, аз му отговорих, че на ЦСКА не се отказва, а се тръгва пеша. Така доиграх сезона в Ботев и преминах в ЦСКА. Там разбрах, че всеки мач трябва да даваш 100% от себе си, напрежението е много голямо и публиката иска всеки мач победа. Трябва винаги да си на ниво.

Разкажи ни някоя интересна случка в ЦСКА.

– За мача с Фулъм знаех, че ще съм резерва. Тогава обаче Любо Пенев имаше известни проблеми и закъсня за мача. Много се ядоса като видя, че съм в титулярния състав, въпреки че направих добро първо полувреме после ме смени.

-Какви са ти впечатленият от работата с треньор като Любо Пенев?

-За мен той е един от най-добрите български треньори заедно с Мъри Стоилов и Ясен Петров. Любо е педагог, наскоро в едно интервю видях, че и Бодуров го твърди също. Показваше ни много неща, които е научил от кариерата си в Испания. Налагаше ни различен вид хранене, всички в отбора бяха против, но дори след като си тръгна продължиха да го използват. Като цяло беше голям човек и искаше да налага български футболисти.

– Като за финал да кажеш последни думи.

– Пожелавам ви много успехи и да продължавате в същият дух да се развивате като отбор. На всички фенове на ЦСКА пожелавам да спечелим шампионската купа, защото ми писна да гледаме едно и също всяка година.

Цялото интервю може да видите тук:

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *