Христо Янев: Отборът показа характер, който ме кара да вярвам, че ще бъдем по-силни през следващия сезон

7DNI CSKA15.05.20182220
Левски ЦСКА (36)

Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев очаквано е доволен от победата в последното Вечно дерби за сезона срещу Левски, макар “армейците” да се бориха единствено за слава и чест. “Червените” се наложиха с 3:2 над “сините” в инфактен мач на националния стадион “Васил Левски”. Левски на два пъти изравняваше резултата и изпусна не малък брой шансове да оберне, но в крайна сметка “армейците” се поздравиха с победата.

“Създадохме много положения и имахме ситуации за голове през първото полувреме. Допуснахме грешка и ни изравниха, но момчетата се вдигнаха на няколко пъти и показаха характер, който ме кара да вярвам, че ще бъдем по-силни през следващия сезон”, каза Янев.

“В ситуациите в атака на моменти не бяхме концентрирани и макар че ги създавахме с лекота. Беше приятно да видя това срещу противник, срещу който играем трудно. Разполагам с ограничен брой футболисти. Ако разполагахме с Каранга, щяхме да изглеждаме по различен начин. Използвахме Киро (Десподов) на върха на атаката, защото знаем, че е бърз и може да преодолее защитата на Левски. Той го направи на няколко пъти. Има качества да стане голям футболист”, смята още наставникът на “червените”.

“За мен е специална тази победа, защото с моя щаб преминахме през много трудности. Дербито е същото, каквото го помня като футболист. Беше емоционално. ЦСКА ме зарежда винаги с положителна енергия. Мога да кажа, че в момента съм се върнал сред живите”, завърши той.

Янев бе запитан и дали има шанс да остане начело на тима след края на сезона: “Поел съм ангажимент в тази ситуация. Изпълнявам го, стремим се с моя екип да бъдем перфектни с това, което правим. Колко се получава има други хора, които ще решат. Може би към тях трябва да зададете въпросите си.”

Попитан дали тази победа го доближава до оставене в ЦСКА, Янев отговори: „По никакъв начин.”

„За мен и 1:0 беше напълно достатъчно. По-хубавото е, че създадохме доста положения за гол и футболистите изпитаха удоволствие от тази победа”, каза още Христо Янев, а на въпрос дали някои футболисти ще получат почивка, той отговори: „Имат си договори, които трябва да изпълняват докрая. Защитата днес стоеше на терена. Ние създадохме повече положения от тях.”