Красимир Балъков си отвори широко вратата за ЦСКА! Вижте какво очаква от Гриша Ганчев тези дни

7 Dni CSKA25.05.201839590
ЦСКА - Лудогорец, Христо Янев, Красимир Балъков

Красимир Балъков обяви, че иска да продължи кариерата си като треньор, а не като директор. Той хвърли повече яснота около бъдещите си намерения в студиото на Диема Спорт, като коментира и въпроси, свързани с ЦСКА.

В последно време се говори, че Балъков е вариант за армейците като треньор или директор на клуба. На база на думите му става ясно, че той категорично предпочита да е наставник.

„Сега съм на 52 години и искам до 60 години да продължа да съм активен в треньорската професия. Има много неща, които съм пропуснал и не съм могъл да направя. В тези 8-10 години може би ще имам късмета да постигна това, което досега не съм успял. С опита, който натрупах в Германия, Португалия и България мога да поема и друга функция, но поне засега не мисля за нея“, категоричен бе Балъков.

„С г-н Ганчев се познаваме много добре, работили сме заедно, ако иска, ще ми завърти номера, ще се срещнем и ще говорим“, добави Балъков. На въпрос дали е готов за крачка към „Армията“ той от
говори: „Засипвате ме с въпроси, които са неудобни. В момента ЦСКА си има треньор, Христо Янев все още е начело. Ако някой клуб се интересува от моята компетенция, ще проведем разговори и ще се разбере какви са техните виждания и моята философия и ще се вземе някакво решение“, каза Балъков.

„Определено гледам към треньорската професия. Изпълнявал съм смесена функция, както в Етър досега.
Аз играя две три роли в Етър, което определено не е професионално и трябва да се промени“, отбеляза Балъков.

„Мисля, че футболните ни виждания с Гриша Ганчев съвпадат. Но има значение в кой клуб работиш. В ЦСКА трябва да се действа много бързо и да се търсят резултати. В ЦСКА няма време за нищо. Това за мен не е стресиращо и мисля, че съм подготвен за такъв клуб. Бях в Хайдук Сплит, който е на нивото на ЦСКА – с голяма фенска маса и очаквания. Така че не е проблем“, коментира още Балъков.