Ексклузивно! Гриша Ганчев помогна на Кубрат Пулев да спечели в САЩ търга за боя на годината!

7 Dni CSKA25.05.201825080
кобрата

Гриша Ганчев подкрепи Кубрат Пулев и той “самостоятелно е спечелил търга, който се проведе отвъд океана за провеждане на съдбоносния мач с Дилиън Уайт. “При това наддавайки не само срещу мениджъра на британеца Еди Хърн, а и срещу собствените си агенти от Зауерланд!

37-годишният Пулев е решил да не оставя нещата в ръцете на германските си промоутъри. От няколко месеца българинът е в обтегнати отношения с Кале и Нисе Зауерланд. Той не крие лошата атмосфера, в която се готви и тренира под тяхното ръководство. Кобрата отдавна е осъзнал, че двамата гонят единствено собствения си интерес и в резултат на това този път е решил да се бори със зъби и нокти за бъдещето си.

На този етап остават неназовани сумите, които са се разиграли на търга в САЩ. Слуховете сочат обаче, че Кубрат е гарантирал около 1 милион долара за организацията на боя, с което е спечелил. От въпросните пари той трябва да прибере 75 процента, каквото бе разпореждането на IBF, а останалите 25 отиват за лагера на 30-годишния Уайт.

Все още не се знае къде ще се проведе мачът. Ясно е само, че от днешна дата текат 90 дни до осъществяването му. Почти сигурно обаче след победата на Пулев на търга, срещата ще е в “Арена Армеец”.

Припомняме, че преди няколко дни Кобрата бе в офиса на Ганчев, където договори босът на “Армейците” да му помогне финансово за най-великият боксов мач, който ще бъде провеждан у нас.