Георги Димитров: ЦСКА няма да сбърка с Балъков! Той е сериозен човек, голяма фигура и футболист

7DNI CSKA26.05.20184600
ЦСКА - Лудогорец, Стойчо Стоилов, Красимир Балъков, Трифон Попов

Легендата на ЦСКА – Георги Димитров-Джеки, даде мнението си за процесите в клуба пред колегите от “Тема Спорт”.

В разговора Джеки отново показа необходимата доза критичност, а също така застана на страната на Красимир Балъков в избора за треньор на отбора.

Г-н Димитров, какво е Вашето виждане за следващия треньор на ЦСКА? Българин или чужденец е по-добре да бъде назначен?

– Най-важното е да бъде назначен точният човек. Българин или чужденец, това не е от толкова голямо значение. Въпросът е следващият треньор да има подход към футболистите, да умее да комуникира добре с тях, да ги мотивира подобаващо. В момента ЦСКА има нужда от събуждане, защото се видя регрес в играта през пролетта. В Левски пък се случи обратното – започнаха слабо, но напоследък играят нелошо като за нашето първенство и тепърва ще стават по-силни. Новият треньор на ЦСКА ще има много работа. И селекция трябва да се прави, и представянето да се подобрява, а време няма и първият мач в Европа наближава. Иначе сривът в ЦСКА е ясно кога настъпи – в мача в Разград в началото на април, който ние някак си го изпуснахме. Топката трябваше да се рита в трибуните. Не може да не си способен да задържиш аванс за 4-5 минути. Обаче как да стане? Треньорът докато каже на преводача, той докато информира футболистите… А и в такива мачове трябва да си врял и кипял, да имаш опит в тях, да знаеш какви указания да даваш. ЦСКА можеше да стане първи, но всичко замина в Разград. Така че е време да сядат и да мислят какво да правят. Празниците свършиха, време е за решения. Като няма резултати в ЦСКА, каквото и да говориш, няма значение. Като не си първи – провалил си се.

Сред обсъжданите имена за треньор на отбора е Красимир Балъков. Какво е мнението Ви за него?

– ЦСКА няма да сбърка с Балъков. Краси е сериозен човек, голяма фигура и футболист. Отношението му е много професионално, познава се с ръководството, има подход към играчите. Уравновесен човек е, умее да комуникира с футболистите. Голям негов плюс е, че знае португалски, а виждаме, че значителна част от селекцията на ЦСКА е именно от тази страна и от Бразилия. Това, че няма успехи като треньор досега, не означава, че ще се провали в ЦСКА. Все пак Балъков е водил отбор в Бундеслигата, работил е и в един от грандовете на хърватския футбол Хайдук Сплит. Натрупа достатъчно опит. Така че нещата са му ясни и няма какво да го изненада. В България няма да дойде Мауриньо или Зидан. Балъков е достатъчно голяма фигура, а ЦСКА се нуждае от подобна личност, която да застане начело на отбора.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *