Паро се усъмни в Бодуров и посъветва Ганчев да прелее още кръв

7 Dni CSKA27.01.2017460

ЦСКА имаше нужда от опитен централен защитник и ходът с привличането на Бодуров очевидно е в тази насока. Друг е въпросът Бодуров в какво състояние е. Защото не е играл от доста време. Дано да внесе спокойствие в отбора, в ариергарда, с безспорния опит, който има. Аз обаче не съм стопроцентово настроен за връщането на играчи, които са ходили в чужбина. Горчивият опит го имаме през годините и с доста по-опитни и класни футболисти от него. Дано да ме опровергае. Нужно е подсилване и в предни позиции, защото резултатността през есента не бе добра. В атака е необходимо привличането не на един, а на двама силни нападатели. Те трябва да засилят конкуренцията. В средата на терена е нужен един по-раздвижен футболист, по-разчупен и креативен.

ЗА СТАМЕН БЕЛЧЕВ И
ЦЕЛИТЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

Не ме изненада решението да бъде гласувано доверие на Стамен Белчев. Аз винаги съм бил „за“ български треньор да води ЦСКА. В много редки случаи чужденците отговарят на очакванията, с които са наети. Периодът на адаптация и привикване в грандовете е загуба на време. Много по-лесно българинът се внедрява в отбора, създава колектива. Стамен Белчев трябва да се възползва максимално от шанса, който получи. В хубава възраст е за професията (б.а. – 47 години). Привличането на Стефан Генов в щаба му също е положителен ход. Това е треньор с много опит. Познава в известна степен кухнята на Лудогорец, защото е работил там. Добра комбинация, двамата може взаимно да се допълват.
Напролет ЦСКА трябва да направи всичко възможно да се пребори с Левски за второто място, но на първо време е нужно да задържи третото. Разликата с Лудогорец е много голяма. Изпреварили са доста другите клубове. Затова зимната подготовка и мачовете напролет трябва да са с едно наум за следващия сезон. ЦСКА догодина ще се намеси сериозно в битката за титлата. Убеден съм. Вече я има сигурността в клуба, която липсваше в последните сезони. С години много хора изтегляха кръвта на ЦСКА малко по малко. Отборът се обезкърви отвсякъде. Така че Гриша Ганчев има още кръв да прелее, за да укрепи напълно армейския организъм, но лека-полека ще го направи, ще успее.

АСПАРУХ НИКОДИМОВ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *