Край на сагата! ЦСКА има своя нов треньор и това не е Мачей Скоржа

7DNI CSKA03.06.201837610
Гриша Ганчев, Люпко Петрович

Дългата сага за новия треньор на ЦСКА най-после приключи.

След като до ранния следобед вчера фаворит беше полякът Мачей Скоржа, късно снощи и днес сутринта е взето друго решение.

Нестор Йевтич, или по-точно – Нестор Ел Маестро, е човекът, който сяда на горещия стол в Борисовата градина.

“Да, полякът Скоржа беше много близо до подпис. Но в крайна сметка не се стигна до договор. Избрахме Нестор. Препоръчаха ни го много специалисти, включително и Люпко Петрович. Ел Маестро е млад – само на 35 години, но притежава огромен потенциал. Ненапразно миналия сезон направи Спартак (Търнава) шампион на Словакия. Всичко е уточнено. Подписването на договора, което е формалност, ще стане малко по-късно тази нощ или утре сутринта”, заявиха източници от “Българска Армия” пред колегите от Блиц.

Те добавиха, че много са били вариантите за треньорския пост – Стойчо Младенов, Любослав Пенев, Красимир Балъков, както и доста чужденци. Някои от тях изключително известни – единият е легенда в Германия, бил е треньор на наши национали през 90-те години, друг пък легенда от Скандинавския полуостров. В крайна сметка обаче в ЦСКА са избрали младия и перспективен сърбин. От “Армията” бързат да успокоят “червените” фенове, че Йевтич е далеч по-добър специалист от румънеца Едуард Йорданеску.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *