Нестор Ел Маестро въведе много новости в ЦСКА

7DNI CSKA11.06.20188800
ЦСКА, Нестор Ел Маестро

Новият треньор на ЦСКА Не­стор Ел Маестро е наложил до­ста промени в заниманията на отбора, разбра “Тема Спорт”.

35-годишният специалист пое тима в четвъртък и вече изве­де червените 4 пъти в Панча­рево – по веднъж в първия си ден и в петък и двукратно в събо­та.

Прави впечатление, че всич­ки тренировки са били с продължителност от почти два часа! Досега под ръководството на Стамен Белчев и временния на­ставник Христо Янев армейци­те провеждаха занимания в рамките на 60-70 минути, а по­някога дори не са продължавали един час. Сега обаче те са чув­ствително по-дълги. През пър­вите 30 минути отборът пра­ви загрявка, като тази фаза протича под контрола на кондиционния треньор Томас Нойберт. Остатъкът от заниманията е съставен изцяло от упражнения с топка.

Любопитен е и начинът, по който Ел Маестро води зани­манията. Той разделя отбора на две групи. С едната се зани­мава Нестор, а другата е пове­рена на 24-годишния му брат Никон. В повечето от упражне­нията единият Ел Маестро во­ди офанзивните футболисти, докато другият се занимава със заидитниците. Вратарите са тренирани от Ивайло Петров- Пифа и Георги Велинов. Джони замина за Тетевен, а вероятно ще пътува и за Австрия.

Нестор постепенно вкарва новости и в тактиката на тима, но там нещата тепър­ва ще се избистрят. На първо време прави впечатление, че централната двойка защитници вече няма толкова голя­ма роля при изнасянето на топката и включванията им в предни позиции са по-редки.

Новият треньор е имал реч пред играчите преди първото си занимание в четвъртък. Из­вън терена младият специа­лист се държи no-освободено и често показва чувство за ху­мор. В тренировъчния процес обаче Ел Маестро типично по немски е строг и пази дистан­ция от футболистите. Той ко­муникира с тях на три езика -сръбски, английски и испански. През първите 4 дни подготов­ка треньорът е бил от сутрин до вечер в Панчарево, като е изгледал голяма част от мачо­вете на ЦСКА през изминалия сезон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *