Ето какво трябва да знаем за възможните съперници на ЦСКА в Лига Европа

7DNI CSKA19.06.20184070
ЦСКА - Етър, Контрола, Енрике Рафаел

Европейската футболна централа публикува разбивката на групите за жребия за първия квалификационен кръг в турнира Лига Европа.

От там става ясно, че ЦСКА ще срещне един от следните отбори Милсами от Молдова, Плевля от Черна гора, Рига от Латвия, Хонвед (Будапеща) от Унгария и Балзан от Малта.

В този материал съвсем на кратко ще ви представим възможните съперници на „червените“:

Милсами от Молдова

Клубът се състезава в най-високото ниво на молдовския клубен футбол. Милсами е печелил титлата на своята страна само веднъж през сезон 2014-15, а същата година отстранява и Лудогорец във Втория предварителен кръг на Шампионската лига. Любопитен факт е, че отбора играе домакинските си мачове на стадион „Комплексул Спортив Районал“, който разполага със скромните 2 539 седящи места. През изминалия сезон отбора завършва на второ място в местния шампионат.

Плевля от Черна гора

От 2006 година отбора се състезава в Първа лига на Черна гора. Най-големите успехи на клуба са шампионска титла през сезон 2009-10 и две купи на страната през сезони 2006–07, 2009-10. Рудар играе домакинските си срещи от вътрешния шампионат на Градски стадион (Плевля) с капацитет 10 хиляди души. Съоръжението не разполага с лиценз от УЕФА и поради тази причина отбора използва за срещите си от евротурнирите стадиона в гр. Подгорица. През изминалия сезон отбора завършва на шесто място в местния шампионат.

Рига от Латвия

Рига ФК е създаден през 2014 година и се съствезава в най-високото ниво на латвийския футбол. През изминалия сезон отбора завършва на пето място в местния шампионат.

Хонвед (Будапеща) от Унгария

Хонвед 14-кратен шампион на Унгария. Отбора е печелил и купата на страната цели 7 пъти. Стадион „Божик Йожеф“ е съоражението на което отбора играе своите мачове и е с капацитет от 10 000 (6 000 седящи места). През изминалия сезон отбора завършва на четвърто място в местния шампионат.

Балзан от Малта

ФК Балзан е малтийски футболен отбор от едноименния град. За първи път играе в евротурнирите през сезон 2014/15. Отборът играе своите мачове на сравнително голям стадион с капацитет от 18 000 места. През изминалия сезон отбора завършва на второ място в местния шампионат.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *