Сектор „Г“ ще остане празен за старта на ЦСКА в Лига Европа

7DNI CSKA20.06.20186930
ЦСКА - Пирин, Сектор "Г", Фенове

ЦСКА няма да може да използва Сектор Г на “Армията” в домакинствата си в евротурнирите.

Причината за това е липсата на седалки в трибуната. Според новите изисквания на УЕФА такива сектори остават затворени
в международни мачове.

Така освен северната трибуна ще е затворена и тази за гости – Сектор Б. Ако има някаква гостуваща агитка, тя ще е настанена в Сектор А. ЦСКА ще разполага с капацитет от около 8000 места за първото си евродомакинство този сезон, което ще е на 12 или 19 юли. Общият брой на седалките в секторите А и В, които единствено ще са отворени, е малко по-голям, но част от тях ще служат за буферна зона в случай на наличие на гостуваща публика.

Червените може да се паднат срещу молдовския Милсами, черногорския Рудар Плевля, латвийския Рига, унгарския Хонвед или малтийския Балзан. По-голям интерес ще породи единствено Хонвед, който е клуб със сериозни традиции, но останали далеч назад в миналото. Ако унгарският клуб се падне с ЦСКА е сигурно, че всички 8000 лицензирани места на “Армията” за мачовете от Европа ще бъдат запълнени.

В случай че ЦСКА преодолее първото стъпало в евротурнирите, то във втория кръг тимът може да домакинства на стадион “Васил Левски”. Това ще се реши на база съперника. Армейците може да се паднат срещу доста силни отбори като Севиля и Аталанта и при това положение със сигурност ще играят на националното съоръжение. Жребият за първия кръг на Лига Европа, в който ЦСКА, Левски и Славия ще са поставени, е днес от 14:00 часа. Червените са в Поток 7 от общо 9. Също днес те ще научат и евентуалните си съперници във втория кръг на ЛЕ.

“Тема Спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *