Уважаван фен на ЦСКА видя одита на подуенци и отсече: 39 милиона лева загуби! Одиторът се съмнява, че ще оцелеят

7 Dni CSKA02.07.201820620
44

Един от най-уважаваните фенове на ЦСКА – Пламен Живков, направи детайлен анализ на одитния доклад на клуба от “Подуяне”, който тези дни видя бял свят.

Предлагаме мнението му без редакторска намеса:

Какво прави впечатление в годишния отчет на Динамо и в доклада на независимия одитор.

1. Одиторът изписва правилно името, а именно: “ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ” АД. Името, което и много наши привърженици неправилно използват, “ПФК ЛЕВСКИ” АД, е на клуба на Кучето. Моля всички в бъдеще да се коригират.

2. В доклада на ръководството ясно е записано, че клубът / дружеството/ е учреден през 1998 година. Тоест тази година става на 20 години и повече не трябва да се използват изрази като “столетник”, “вековень” и така нататък.

3. За тези 20 години клубът е натрупал над 39 милиона официално признати загуби. Текущите и нетекущите пасиви са за над 29 милиона.

4. Уставният капитал на хартия е 30 милиона, но 29 милиона от тях са кухи и по същество ги няма. Който има интерес, може да надникне в Търговския регистър и да види, че вместо пари са записани дългове към собствениците и други подобни хвърчащи документи, приличащи повече на тефтер за вересии в долнопробна кръчма. Дружеството е напълно декапитализирано и по-точно е с отрицателен капитал.

5. Одиторът изразява съмнение в способността на дружеството да продължи да функционира като действащо предприятие /задължително условие за даване на лиценз/, но е получил уверение, че собствениците ще оказват финансова подкрепа при нужда /което пък е нарушение на финансовия феърплей/.

Има още много интересни неща, но и тези са достатъчни, за да се зададе въпроса към БФС как издава години наред лиценз на този клуб в нарушение на Наредбата за лицензиране, и към правораздавателните органи защо не са привлекли към съдебна отговорност длъжностните лица в клуба, които не са обявили, че той е изпаднал в несъстоятелност, както са задължени по закон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *