Ел Маестро остана доволен от видяното в Австрия! Треньорът на ЦСКА разкри какво иска да види от играчите си (Видео)

7 Dni CSKA03.07.20187820
ЦСКА, Нестор Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде добра оценка за свършената работа от отбора през втория подготвителен лагер. „Червените“ изкараха 13 дни в Австрия, където изиграха четири контроли, като не допуснаха нито едно поражение.

Ел Маестро изрази задоволството си от старанието и желанието на футболистите, но колко добра работа са свършили щяло да се разбере, след като започнат официалните мачове.

„В тези приятелски срещи най-важната задача е да видим състоянието на отбора и да се запознаем един с друг. Повечето футболисти играха равни минути и получиха шанс за изява. Щастлив съм от това, което видях вчера срещу Брьондби. Мач с две тотално различни полувремена“, коментира Ел Маестро пред клубния сайт.

„Първото бе най-лошото, а второто най-доброто. Не съм казал нещо специално на полувремето, просто момчетата имат характер и се видя, че има живот в тях. Смятам, че направихме най-доброто за мачовете, които идват. Като дойдат мачовете с Рига ще разберем дали сме си свършили работата“, добави треньорът на ЦСКА.

„Мисля, че всички състезатели са горе-долу на едно ниво. Като цяло всеки един състезател е различен физически и технически. Видях ме, че Каранга, който започна по-късно подготовка, вече е на едно доста добро ниво“, продължи наставникът на „червените“.

„Повечето футболисти играят от дълго време в този отбор. За мен по-важното беше всички да разберат каква е концепцията на играта и тактиката на отбора. За мен най-важно е постоянството, защото като цяло сме по-добри от 90% от отборите в България и трябва да го показваме във всеки един мач“, каза още Нестор Ел Маестро.
Той заяви още, че най-важното до момента е, че футболистите са разбрали какво точно се иска от тях, каква е неговата концепция за играта и сега остава да го покажат и в мачовете в Лига Европа и първенството на страната.

Ел Маестро очаква победа срещу Рига в евротурнирите, дори и само с 1:0, но победа, а през новия шампионат отборът да бъде постоянен.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *