След края на подготовката на ЦСКА: Нестор Ел Маестро изненада с двама нови любимци в отбора!

7 Dni CSKA04.07.201828220
ЦСКА - Шахтьор Донецк, контрола

 27 футболисти взеха участие в контролите на ЦСКА дотук.  Тонислав Йорданов и Жеферсон Телес са играчите с най-много минути. Младият нападател Йорданов е №1 с 272, а веднага след него е бразилският бранител с 270. Трети е 17-годишният Валентин Антов с 251 минути.

Участие във всички 5 контроли взеха Тонислав Йорданов, Антов, Малинов, Дюлгеров, Джеси и Никола Колев. 

От новите попълнения с най-много минути е Перейра (231), следван от Секулич със 195, Стипица и Бикел с по 180 и Жоржиньо със 135. 

7 футболисти вкараха 10-те гола на ЦСКА дотук. Тиаго, Енрике и Т. Йорданов се разписаха по 2 пъти в проверките, а точни по веднъж бяха Каранга, Жоржиньо, Джеси и Малинов.  Две асистенции записа само Пинто – с центрирания от десния фланг за Енрике срещу Етър и Тонислав Йорданов срещу Уфа. 

Най-много са головете с десен крак – 5. Тези с ляв крак и с глава са по 3.  Армейците са вкарали по 3 гола след разигравания (двата гола на Тонислав срещу Уфа и този на Енрике с глава срещу Етър), контраатаки (на Малинов и Джеси срещу Нагазаки и Каранга срещу Брьондби) и веднага след отнемане на топката (двата гола на Тиаго срещу Нагазаки и Брьондби и на Енрике срещу Етър). Едно попадение пък е паднало след центриране от статично положение – далечният изстрел на Жоржиньо срещу Брьондби. 

Четирима футболисти бяха използвани на два поста – Секулич игра основно като десен бек, а срещу Шахтьор за кратко бе и ляв бек. Дюлгеров действаше предимно като централен защитник, а срещу Шахтьор бе и десен бек. Десподов игра малко повече като централен нападател, както и на номиналната си позиция – дясно крило. Александър Георгиев бе използван като ляв бек само срещу Етър и като ляво крило в контролите в Австрия – той пропусна само последната с Брьондби заради счупена ръка. 

 

Тема спорт