Срещу Царско село се видя: Стивън Перейра даде заявка за титуляр, Жоржиньо пък блесна само за 60 секунди

7 Dni CSKA08.07.201818420
ЦСКА - Царско село, контрола, Стивън Перейра

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро пусна в игра вчера всичките 5 летни попълнения. Те записаха по 45 минути, а най-добри впечатления оставиха Стивън Перейра и Жоржиньо.

Данте Стипица
Вратарят беше използван през второто полувреме, но на практика нямаше никаква работа. Царско село не отправи нито един удар след почивката. При една ситуация не се позиционира добре и топката го прехвърли, но нямаше кой от гостите да шутира. Хърватинът на този етап е енигма. Не е имал сериозни грешки, но и не е впечатлил заради малкото работа, която му се отваряше.

Стивън Перейра
Поредно силно включване в контролите, беше титуляр. Отново игра като десен бек и дава сериозна заявка за място сред 11-те. Доста стабилен, като пази много плътно съперниците си. Има добра физика, мощен
старт и висока скорост и често се включва в предни позиции. Има какво да се желае от центриранията, които отправя в наказателното поле на съперника.

Борис Секулич
За първи път сърбинът със словашки паспорт беше използван като централен защитник, досега бе в ролята на десен бек. Показа, че може да се справя на добро ниво и в тази роля. Игра като титуляр. В началото бе малко колеблив, но след 15-ата минута не допусна грешка. Отне топката и постави начало на атаката за гола на ЦСКА. Може да го видим в центъра на защитата и срещу Рига, а Перейра да е десен бек.

Жанио Бикел
Халфът беше титуляр, а в последните 10 минути се върна на терена, като замени Тиаго. И той подобно на Стипица е енигма. Вчера не игра често с топката, но когато го правеше демонстрираше техника и нелош поглед върху събитията на терена. Изглежда надеждна опция за резерва, но готов ли е титуляр?!

Жоржиньо
Включи се след почивката, за първи път игра като дясно крило, досега бе използван отляво. След точно 60 секунди на терена публиката вече го аплодираше. Развинти отбраната на Царско село с финтове и отлична
скорост. В началото реши сам да завършва атаките си, но не успя да вкара от добри позиции. Жоржиньо като че ли не притежава голов шут, но пък умее да създава ситуации. На три пъти проби почти до аутлинията и оттам върна в наказателното поле, но негови съотборници пропуснаха. Не е изключено
той да стартира срещу Рига, ако Десподов не се възстанови.

„Тема спорт“