Само в 7DniCSKA.bg

От Бразилия за най-новото попълнение на ЦСКА: Упорит като Каранга и вкарва, когато е важно

7 Dni CSKA09.07.201831290
00734480

Бразилският спортен журналист Аугусто Оливейра от Globo Esporte, който бе един от първите, съобщили новината, че Мичел Дъглас идва в ЦСКА, говори пред “Тема Спорт” за стила на игра на нападателя.

“Дъглас донякъде прилича на Каранга, тъй като пресира много упорито, също като Фернандо. Мичел се бори за всяка една топка. Той е доста здрав физически, което му е от голяма полза в единоборствата. Добър е и в играта с глава. Не е изявен голаджия, като има 15 попадения в 50 мача. Това не е впечатляваща статистика, но не отразява реалния му принос за КСА. Той беше изключително важна фигура в състава. А освен това почти винаги вкарваше и във важните двубои на отбора. Дъглас се разписа 3 пъти във финалната фаза на Серия Ц, включително в заключителната среща с Форталеза”, коментира Оливейра.

Силният крак на Дъглас е левият, като той е висок 186 см и тежи 78 кг. Разполага и с нелоша техника, благодарение на която умее да преодолява съперници на скорост. Той е гледан от ЦСКА в редица срещи през пролетта и миналия сезон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *