А някой дава ли си сметка каква мъка щеше да е ЦСКА с Каранга!?

7 Dni CSKA10.07.201841042
Фернандо Каранга, автографи, юбилей

ЦСКА се раздели с Фернандо Каранга! Той вече се показа от летището, жена му сияеща обясни коя им е новата къща. Мъкър, че официално от “Армията” потвърждение за трансфер няма. Нищо, че “запознати” преброиха и парите – 4 милиона долара.

Естествено феновете помръкнаха. Няма как и да е иначе. 50 часа преди завръщането в евротурнирите след 5-годишно изгнание, да се разделиш с постамент като Каранга, е причина за малък футболен инфаркт.

Но не съвсем. Защото всеки трябва първо да се съобразява с реалностите, а след това с емоциите си. Първо и най-важно – ЦСКА трябваше НА ВСЯКА ЦЕНА да продаде Каранга през лятото. Защото зимата щеше да получи за него една дъвка. Е, ЦСКА избра да го продаде на най-добрата цена. И в това никой не трябва да се съмнява. Гриша Ганчев вече е доказал през годините, че дойде ли време за продажба на играч, винаги се изстисква максимума. Защото около него комисионери няма.

Хубаво, да приемем, че на “Армията” се заинатят в името на някакъв европробив на гърба на Каранга!? Откъде някой е сигурен, че такъв ще има? И още по-важното – някой въобще вярва ли, че доказалият своята своенравност Каранга, няма да реши да бойкотира, заради проваления трансфер в Китай или откъдето е там офертата? И така да разбие отбора не само до зимата, но и за целия сезон.

И не на последно място: за ЦСКА щеше да е фатално като футболно развитие, ако втори сезон се окаже тотално зависим от това какъв е деня на Каранга.

Така, че не бързайте да режете вени!

2 коментара

 • ЦСКА

  10.07.2018 at 18:11

  ОК ! НО !!! Защо , след като е ясно, че е продаваме най-добрия си и ЕДИНСТВЕН нападател, не взехме поне един нападател цяло лято, да се обиграва с отбора в контроли и да се види дали става?
  ЗАЩО ??????

  Reply

 • Bonka Tsokova

  11.07.2018 at 10:45

  Абсолютно правилен коментар. Първо – недопустимо е футболист на ЦСКА, само за това, че е изявен голмайстор, да пренебрегва дисциплината в клуба и да прави, каквото си поиска. Да си спомним номерата му през зимата, а случилото се през лятото? Кой си ти, за да поставяш условия, че ако не бъдеш продаден, няма да се върнеш в България. Каквито и качества да има един футболист, дисциплината е за всеки един от тях. Колко пъти Каранга изправи на нокти феновете за това – ще се върне ли или не? Това момче много бързо се помисли за голяма футболна звезда и реши, че толерантността и търпимостта към него от страна на ръководство и фенове му се дължат по право? Какъв пример дава на останалите си колеги в отбора, които проявяват старание в подготовката – физическа и тактическа, докато той хвърля гюбеци в поредната дискотека в Бразилия? Това момченце май не е разбрало, че за да е станал това, което е в момента, е благодарение на целия отбор, а не само на някакви негови футболни умения. Много бързо се помисли за велик, но животът понякога ти поднася абсурдни ситуации. Е, ще получава 3 пъти по-голяма заплата, за да си купи поредната луксозна кола, къща или други материални облаги. Но дали ще се радва на това, което получи от българските фенове, ще видим. Много често футболисти, които са си помислили, че са станали “звезди”, приключват бързо със звездоманията си, защото в Китай едва ли ще търпят капризите на човек, който бързо си помисли, че е Марадона. Ганчев направи най-добрия ход за човек, който не иска да играе за ЦСКА – продаде един проблемен футболист и то за добри пари. Защото, както е казал народът – насила хубост не става.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *