Само в 7DniCSKA.bg

Ел Маестро разкри философията си: За мен футболът не е 5:0, а пет победи с по 1:0

7 Dni CSKA12.07.20186780
ЦСКА - ФК Рига, Лига Европа, Нестор Ел Маестро, Никон Ел Маестро, Ивайло Петров

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро остана доволен от минималната, но чиста победа с 1:0 на своя отбор над Рига в първия си мач в Лига Европа.

„Доволен съм като за първи мач. Физически добре изглеждахме. Бяхме на същото ниво като отбор, който е в първенство. Не играхме с типичен нападател. 1:0 у дома мнозина казват, че е перфектен резултат. Имаме нужда от повече време. Винаги е трудно да играеш срещу добре организиран отбор. След като и те имат толкова мощен нападател…Преди мача щях да бъда доволен на победа с 1:0.”

„Много щеше да стане, ако бяхме допуснали гол. Ако смятате това са стопроцентови възможности, значи говорим по различен начин за футбола. През първото полувре трябваше да контролираме контрите, корнери, фауловете, защото те са много висок отбор. Не по-различно ще бъде на реванша. Няма да плача при загуба. За мен футболът не е 5:0, а пет победи с по 1:0.”

„Роке Жуниор ще ни помогне. Той е много мощен футболисти и в подобни мачове, ще играем такива много на брой, ще бъде нужен.

Надявам се да опитат малко по-офанзивно да действат, но познавайки треньора им, мисля, че ще играят по същия начин. Ще гледат да държат 0:0 и да стигнат до гол от статично положение”, заяви Ел Маестро.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *