ЦСКА поиска 1000 билета за гостуването на Адмира! Съперникът на ЦСКА е с най-ниската посещаемост в Австрия

7 Dni CSKA23.07.201812800
admirawacker2

Вторият съперник на ЦСКА в Лига Европа – Адмира Вакер, има най-ниската средна посещаемост в Австрия. През изминалия сезон тимът е събирал по 2300 зрители средно на мач, което е с 370 по-малко от 9-ия по този показател Санкт Пьолтен. Убедителен лидер пък е Рапид Виена с 18 790. В Адмира са регистрирали спад в средната посещаемост с 13.4% спрямо сезон 2016/17 г. Най-големият брой зрители на тяхно домакинство е бил 4516, а най-малкият – 1241 срещу Алтах (3:1), което е бил и най-слабо посетеният
двубой през изминалото първенство.

Стадионът на Адмира се казва “BSFZ Arena” и може да събере 10 600 зрители. Съоръжението се намира в градчето Мария Енцесдорф, което е на 15 километра южно от Виена. В Лига Европа отборът домакин трябва да осигури минимум 5% от капацитета за гостуващи привърженици. Обикновено обаче двата клуба се разбират този процент да е по-висок. Трибуната на Адмира за гостуващи фенове е голяма, като може да събере над 1000 души. ЦСКА ще заяви също над хиляда билета за гостуването, което ще е на 2 август (четвъртък) от 20:00 часа. Не е изключено секторът да бъде напълнен от привърженици на армейците. За срещата се очаква доста сериозен наплив на червени фенове. От една страна, в региона живеят доста българи, като наши сънародници ще пътуват за мача и от Германия. От друга страна, пътуването до Виена със самолет, автобус и дори автомобил е доста по-лесно, отколкото до Рига, където беше първата визита на ЦСКА това лято. Така че и от България ще има доста солидна агитка, която да подкрепи армейците, а немалко групи привърженици вече са се организиралии са планирали пътуването до Австрия.

Стадионът на Адмира е открит на 4 март 1967 г. Прави впечатление, че зад една от вратите има няколко хълмчета, където е трябвало да се построи трибуна, но поради липсата на средства това така и не се случва. Градчето Мария Енцесдорф е доста комуникативно, като дотам може да се стигне по няколко различни начина от Виена, основно с експресни влакове, които вървят през 15-20 минути.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *