Кой има повече голове - Меси или Роналдо

Звездите на Шампионска лига са подлагани на постоянни анализи, сравнения и оценки от своите фенове. Историята на футбола помни някои ключови фигури, които са оставили след себе си забележителен успех и шеметни попадения от висок ранг. Например, Барселона и Ювентус са отбори, които се радват на милиони фенове по цял свят, а техните иконични звезди и лидери Меси и Роналдо достойно поддържат позициите на двата футболни тийма. И двамата продължават да чупят рекорди и бележат шеметни голове и безпрецедентна доминация в лигата. 

Меси или Роналдо има повече голове

Доскоро се смяташе, че Меси няма да остане при каталунците, но противно на очакваното това не се случи, което дава още повече възможности за победа на Барселона. Кристиано Роналдо отстъпи от Реал Мадрид през недалечната 2018-та година, когато отново течеше ревностното съперничество между двете футболни легенди, а към днешна дата, двамата футболисти имат отбелязани общо 1462 гола.

Надпреварата между двамата най-известни в света футболни играчи е наистина епична, което е повод за разгорещени дискусии между запалянковци и анализатори. Ако трябва да опишем успеха на Меси и Роналдо в цифри, той би изглеждал така:

  • 603 на брой попадения за Роналдо, които са на фона на 860 мача за клубовете и националния отбор;
  • 578 гола за Меси, които са отбелязани по време на всичките 739 спортни срещи на клубно ниво и при национални надпревари. 

Повече попадения несъмнено има Роналдо, който има малко предимство пред Меси в техния вечен спор. Най-добрият футболист на всички времена продължава да е аржентинецът, който е водеща фигура в много топ първенства, а Меси не отстъпва по броя асистенции, като той безспорно бие Роналдо със своята ефективност – 0,79 попадения средно аритметично на среща, срещу 0.7 гола. 

Кой има повече голове - Меси или Роналдо

Кой футболист има по-голям брой фенове

Съревнованието между Меси и Роналдо надали някога ще свърши. Кой повече попадения е отбелязал, кой се радва на по-голям брой фенове и кой има по-светло бъдеще – все теми за разпалени дискусии, които се определят като безконечни. Наблюдава се едно забележително равенство между двете легенди, като в този исторически двубой повежда с малка преднина аржентинецът Роналдо, който заедно с Меси е спечелил 11 Златни топки. Техните фенове са повече от четири милиона, което означава, че славата и при двамата футболисти е забележителна и конкурираща се с тази на техния предшественик Марадона.